Boeken van EllaMarjon

Boeken van EllaMarjon.

Laat de zon (Thriller)

Het eerste boek van Ella Marjon werd als feuilleton geplaatst op Sestra.nl

Omdat het verhaal door honderden lezers koortsachtig gevolgd werd heeft Sestra het uitgegeven als bookazine. Het verhaal in het kort:

Het is de angst van heel veel vrouwen: op een dag komt je man niet thuis. De politie komt aan je deur en je weet: dit is helemaal mis…

Het overkomt Yvette. Op de dag dat de agenten komen melden dat haar man spoorloos is, stort haar wereld in.

Wat is er gebeurd? Heeft Mark zijn gezin in de steek gelaten en heeft hij een radicaal andere weg gekozen?

Is Mark vreemdgegaan? Of is hij het slachtoffer van een geweldsmisdrijf? Als lezer kun je je niet losmaken van de radeloze vragen en de gevoelens van machteloosheid die Yvette bestormen.

Zullen Yvette en haar kinderen hun man en vader ooit nog terugzien?

De Blauwe Hel (Thriller)

Margje groeit onder moeilijke omstandigheden op. In een liefdeloos huwelijk gevangen, heeft ze een zwaar leven bij haar schoonfamilie op de boerderij.

Dramatische gebeurtenissen vinden een climax in de verdwijning van haar enige kind. Haar lot komt als een onafwendbaarheid.

Als Margot een halve eeuw later hoort van dit verhaal, dat zich afspeelde op de plek waar zij nu woont, blijft het haar intrigeren. Dit tot ergernis van haar schoonfamilie, die alles liever zou laten rusten.

De vreemde ontwikkelingen rond het huis, en de observaties door een vreemde man doen er geen goed aan.

Is Margot gek aan het worden, of haalt het verleden haar in?

Is het dan echt onmogelijk om een vredig leven op te bouwen rond het natuurgebied met zo’n sinistere naam?

De Blauwe Hel

Verdiend (Thriller)

Iris heeft een relatie gehad met Erik. Die is uitgebloeid en uitgeblust, zoals je wel vaker ziet gebeuren. Iris komt in Amsterdam terecht. Op een verschrikkelijke avond komt ze thuis, en ontdekt dat haar huis helemaal overhoop is gehaald. In de badkamer staat met rode letters Verdiend geschreven.

Een zoektocht begint. Wie heeft het gedaan, en waarom? Via haar buurvrouw zet ze haar eerste stap. De buurvrouw wijst naar de broer van Iris, Frank. Een probleem… Ze heeft geen broer! Deze Frank blijkt bovendien haar bankrekening geplunderd te hebben. Na het onderzoek keert Iris terug naar haar ouders, in de Betuwe. Daar komt ze weer in contact met haar vriendin, met wie ze naar een reünie gaat van haar oude school.

Nadat ze weer terug is in Amsterdam lijkt iedereen verdacht. Bovenaan haar lijstje staat haar ex, maar is dat wel zo? Tot overmaat van ramp wordt ze ontvoerd door een enorme man, die ze had gezien op de reünie van haar school. Ze wordt opgesloten in een elektriciteitshuisje, maar echt heel structureel is de ontvoerder niet. Hij komt niet op een vast punt terug. Soms blijft hij zelfs dagen weg, waardoor ze soms dagen zonder eten en drinken zit.

Tijdens haar gevangenschap heeft ze ontzettend veel tijd om na te denken over iedereen die ze verdenkt. De nodige flashbacks passeren de revue. Op dat moment krijg je ook de visie van Erik voor je kiezen, en krijg je zijn kant van het verhaal te horen tot op dat moment. Daardoor krijg je een stukje verdieping in het verhaal, maar wordt je aan de andere kant ook uit de spanning en voortgang van het verhaal gegaan. Dat is best dubbel. Enerzijds wil je gewoon even een stuk overslaan om het verhaal verder te lezen, anderzijds weet je dat het beter is om door te lezen. Hoewel het feit dat ook Eriks kant belicht wordt geen straf is.

De Toonbank (Biografie)

In dit derde boek van EllaMarjon heeft zij het leven van haar eigen ouders als uitgangspunt genomen.

Hanneke en Douwe zijn gelovige jonge mensen; zij trouwen als ze in de Betuwe een kruidenierszaak met een broodwijk over kunnen nemen. Het vlot vertelde verhaal beslaat zo’n veertig jaar, waarin uiteraard veel gebeurt: succes, maar ook tegenslag, goede ervaringen met andere mensen, maar ook diefstal en bedrog. Zowel Hanneke als Douwe blijken ondernemers pur sang, die na tegenvallers steeds nieuwe kansen zien en geen uitdaging uit de weg gaan.

Ook geeft het boek een goed tijdsbeeld: de ondernemersvrouw die volop mee diende te draaien in het bedrijf, ook met een groeiend gezin en zonder georganiseerde kinderopvang.

Hun leven wordt gevolgd door Dina, een engel of ‘bewaarder’, die soms ingrijpt, maar Hanneke en Douwe niet voor elk onheil kan behoeden. Vooral voor Douwe is het moeilijk God dankbaar te zijn in voorspoed en geduldig te zijn als het minder goed gaat. Onrecht maakt hem furieus. Dina laat de lezer meer zien over de strijd tussen het goede en het kwade, die altijd gaande is.

Zoete Zonde (Thriller)

Zoete Zonde wordt bevolkt door een ogenschijnlijk perfecte christelijke gemeente vol vredelievende, gelovige mensen, die leven vanuit hun geloof. Maar onder dat ideale buitenlaagje gaan mensen schuil, net als ieder ander. Jantine, Max, Barry, Lieve, Leon, Marlies, Jos, Ina, Bernhard en Joris behoren ook tot die gemeenteleden.

Homofilie, overspel, een scheiding en jaloezie vieren hoogtij. Eenieder worstelt met zijn eigen probleem, de roddels gaan rond als een lopend vuurtje en de vrede is ver te zoeken. De climax wordt bereikt als een van de gemeenteleden in elkaar wordt geslagen.

Haar kant van de weg (Feelgood)

Fien Grasser runt een klein restaurant in Wijk bij Duurstede. Op weg naar een cateringklus rijdt ze tot haar grote schrik iemand aan. Lea heeft al vele klappen opgevangen, letterlijk en figuurlijk, wanneer ze door Fien geraakt wordt. De twee vrouwen gaan tegen wil en dank deel uitmaken van elkaars leven.

‘Haar kant van de weg’ is een indrukwekkende roman van Ella Marjon stelt de belangrijke vraag ‘waarom treft mij dit noodlot?’, maar blijft luchtig door de culinaire setting die je het water in de mond doet lopen.

boeken van ellamarjon zoete zonden serie

boeken van ellamarjon zoete zonden serie

De Zoete Zonden Serie (Thriller)

‘Het schuldige slachtoffer’ van Ella Marjon is het eerste deel van de Zoete zonden-serie, een spannende Nederlandse politieserie. Lara helpt de politie moorden op te lossen met haar mysterieuze gaven. De huisgenoot van Lara heeft al een tijdje last van een handtastelijke collega. Net als ze besluit om naar haar baas te stappen, wordt de collega dood in een vijver aangetroffen. De vijver waar Lara eerder een mysterieuze koffer met foto’s uit viste. Rechercheur Nicole waarschuwt Lara dat ze zich er niet mee moet bemoeien. Maar Lara kan deze zaak niet loslaten en ontpopt zich tot profiler. Lees ook in deze serie: ‘De dood van de fruitboer’, ‘Het vermiste meisje’ en ‘De giftige echtgenoot’.

In deze serie boeken van EllaMarjon werkt zij momenteel aan deel 5, 6 en 7.